LEGO®

LEGO®

Nu exista produse care sa se potriveasca cu aceasta selectie

LEGO® face parte din categoria jucariilor serioase! Da, jucarii serioase sunt jucariile care-ti pun copilul in situatia de a invata despre lucruri fara sa-si dea seama ca este o lectie. Cu LEGO® copilul invata chestiuni simple cum sunt culorile si formele, chestiuni de o complexitate medie cum ar fi aritmetica si geometria in plan si spatiu (da, o simpla caramida de lego are lungime, latime, inaltime, culoare si poti sa-i zici "Da-mi si mie placa rosie de 4 pe 4" sau "Cate protuberante are caramida de 4 x 4 = 16?") si chiar chestiuni de o complexitate sporita cum ar fi urmarea unui plan de constructie si etapizarea constructiei jucariei din poza de pe cutie.

Un alt mare avantaj al seturilor LEGO este ca permit parintelui sa se implice in joaca copilului iar copilului sa-si simta parintele aproape si gata sa-l ajute. Cel putin la inceput pana-si dezvolta propriile abilitati de constructor, copilul are nevoie de ajutorul parintelui.

Dar LEGO® sunt jucarii scumpe! Depinde cum privesti jucaria. Noua ni se par scumpe jucariile ieftine care rezista o saptamana sau doua, ca apoi sa fie abandonate pentru totdeauna undeva prin casa pentru ca fie nu mai prezinta nici un interes fie pur si simplu s-au spart sau stricat. Ni se par scumpe jucariile care nu imbogatesc cu nimic copilul. Dupa parerea noastra LEGO este una dintre cele mai ieftine jucarii daca este luata in calcul durata de viata si timpul de utilizare. Merita spus ca seturile LEGO de acum 20 de ani sunt perfect compatibile cu cele de astazi, pisele se potrivesc perfect, iar plasticul din care sunt facute nu este nici mai rigid si nici mai casant la seturile vechi fata de seturile noi. O jucarie LEGO trebuie privita ca pe o investitie.

Si de incheiere, putem spune ca jucariile LEGO® dezvolta inteligenta si imaginatia copiilor. Pentru mai multe motive sa... LEGO citeste articolul de pe blog.