wifi si sarcina

WiFi – O otrava periculoasa luata in doze mici pe termen nedefinit!

Majoritatea dintre noi limiteaza la maxim posibil contactul copilului cu telefonul mobil mai ales in urma ultimelor rapoarte stiintifice ce arata o influenta majora a folosirii telefoanelor mobile in cresterea alarmanta a numarului de cazuri de tumori cerebrale.

 Putina lume stie sau a facut legatura cu banalele routere WiFi pe care le avem mai toti in casa si aici ma includ si pe mine. Problema este ca si telefoanele mobile si routerele WiFi si in principiu orice alt dispozitiv care comunica cu internetul prin aer (laptopuri, imprimante, etc) folosesc aceeasi tehnologie a microundelor de joasa frecventa. Toata lumea presupune ca aflandu-se pe piata “la liber” sunt automat si sigure in exploatare si ca atare nu are sens sa ne ingrijoram.

Eu zic sa ne mai gandim! Pentru foarte multi ani atat guvernele cat si industria wireless ne-au asigurat ca aceasta tehnologie este complet sigura. S-a dovedit ca nu, mai ales atunci cand este folosita in mod zilnic timp de multe ore.

Si guess what un router WiFi emite si primeste semnale timp de 24 de ore 7 zile pe saptamana. Daca te gandesti sa-ti lasi telefonul departe de zona capului macar pe timpul noptii in mod sigur nu te-ai gandit niciodata sa opresti routerul.

Avand in vedere ca semnalul router-ului trebuie sa fie perceput de celelalte dispozitive acesta are o arie destul de generoasa (cateva zeci de metri) si este mult mai puternic decat cel al unui telefon. Asta impreuna cu faptul ca radiatiile se acumuleaza in tesuturi duce la o crestere neantrerupta de a nivelului acestora in corpul nostru care este facut totusi sa reziste la radiatii.

Ce facem cu copii? Ei nu sunt protejati! Mai mult aceasta tehnologie incepe sa fie implementata pe scara din ce in ce mai larga in crese, gradinite si scoli unde sunt expusi 8-9 ore pe zi chiar daca tu te-ai decis sa opresti routerul de acasa macar pe timpul noptii.

Radiatiile se acumuleaza in tesuturi si atat timp cat nu exista perioade de pauza (mai nou avem si in metrou wireless) nivelul lor nu apuca sa descreasca la un nivel nedaunator.

Daca as fi o viitoare mamica, as avea mare grija cand stau cu laptopul in poala. Se pare ca fetusul este mult mai afectat decat omul matur sau chiar si copilul.